Blog

Stačí jen malé množství oděvů k vytvoření ideálního šatníku. Jak kombinovat oblečení podle unikátního modelu Kapsle 3-2-1?

05. 09. 2019

V minulém díle jsem vám dala návod, jak se podívat do svého šatníku, abyste mohli rozpoznat základní obrysy svého osobního stylu. Pokud jste tak udělali, zbyly vám v šatníku ty kousky, které jsou pro vás oblíbené a slušivé. Možná jste zjistili, že některé oblečení je již obnošené, a je potřeba jej obměnit a některé není s čím zkombinovat. Dalším krokem, který vás povede k šatníku, který budete milovat, je mít šatník kombinovatelný, tak aby byl maximálně využitelný a efektivní.

Prázdniny nám skončily a čas letních dovolených pomalu také. Máme před sebou krásné barevné podzimní období. Většina z nás má v oblibě tento čas využít k nákupům nového teplejšího oblečení. A proto, aby nákupy nebyly opět spíše náhodné a bezmyšlenkovité, a mohli jste si doplnit do šatníku ty správné kousky oblečení, tak k tomu vám může posloužit dnešní návod na správné kombinování oblečení a vytvoření si nákupního seznamu.

Moje rada prověřená za roky mé praxe zní „Vytvářejte kombinace oblečení podle unikátní „Kapsle 3-2-1“. Díky jejímu používání získáte štíhlejší šatník a plnější život. Není lepší rady na nákupy, to mi věřte! Platí jak pro ženy, tak i pro muže.

Každý kus oblečení, který teď v šatníku máte, tak je nutné promyslet, s čím ho budete nosit a na jakou příležitost. A vytvořit si s vaším oblečením kombinační sety tj. „kapsle“. Rozložte si oblečení na postel, a přikládejte jednotlivé kusy k sobě dle mé metody „Kapsle 3-2-1“.

Kapsle obsahuje:

3 horní díly (top, tričko, halenka, košile, svetr)

2 svrchní díly (sako, svetr, bundička)

1 spodní díl (kalhoty, sukně)

Ideálně postupujte tak, že vezmete jedny kalhoty, nebo sukni, a k nim přidávejte aspoň tři horní díly (top, tričko, košile, halenka, svetřík). Pokud máte vytvořený tento základ, oblečení si nyní zkuste. Je to zdlouhavější, ale věřte mi, že právě tento krok vám usnadní využít váš šatník maximálně. Když si tyto kombinace vymyslíte v klidu, budete je mít pak kdykoli k dispozici a nemusíte je vytvářet ráno ve stresu. Pak totiž saháte jen po těch „zajetých kombinacích“ a šatník je často nevyužitý.

A nyní dotvořte celou kombinaci s přiložením ještě svrchního dílu (sako, svetr, bundička).  Celý outfit si vyfoťte. Ideálně na sobě 😊 Pokud máte chuť, můžete k tomu také přidat i doplňky, boty, kabelku, šátek. A fotky si pečlivě uložte.  Při zkoušení můžete zjistit, že ne vše, co vám na první pohled připadalo, že se k sobě hodí, nemusí fungovat na postavě. Toto udělejte s celým šatníkem. Určitě vám zbyde pár kousků, které nebudou mít víc jak jednu možnou kombinaci. A teď je čas si vzít k ruce papír a tužku a začít si psát svůj nákupní seznam. Napište si například, že potřebujete halenku k modrým kalhotám. Doporučuji vám však, abyste si určený kousek nepředstavovali v konkrétních detailech. Nejlepší cestou je, abyste vzali toto oblečení sebou na nákupy a přímo vybírali v obchodě hodící se kus. Věřte mi, že ani já nejsem schopna vybírat oblečení dle představy, protože si nejsme schopni přesně pamatovat materiál, střih a jiné detaily, které pak určují, zda se oblečení k sobě hodí. Proto vždy berte oblečení sebou do obchodů!

Pravidlo kombinování Kapsle 3-2-1 je výborný kamarád pro váš šatník. Pokud se naučíte dělat nákupy dle této metody, váš šatník se vám po pár sezónách odmění tím, že bude plně využitý! V prvních chvílích je potřeba trpělivosti a v začátku i překonání zajetých špatných návyků. A vyhradit si i určitou finanční částku. Když s klienty počítáme, kolik utratili za šatník, který ve finále nenosí, tak nakupovat dle kapsle, je v konečném důsledku přijde levněji! Je výhodné chodit nakupovat se seznamem, do správného obchodu, jednou za vámi určené období a vytvořit si přímo při nákupu takovouto kapsli.

Pamatujte, že vždy ty nejhorší nákupy byly ty, které se uskutečnily jen po jednom kusu! Takže, pokud si chcete jen udělat radost a koupit si pouze jednu věc, tak vždy při nákupu myslete na to, že oblečení musí být kombinovatelné. A to je nejčastěji oblečení v neutrálních barvách jako je černá, bílá, modrá, camel. Objevte tedy svou oblíbenou značku, a tam choďte i v tyto dny 😊 Prozradím vám další tajemství, že každá značka oblečení má své návrháře a ty navrhují oblečení právě tak, aby bylo mezi sebou sladěné jak barevně, tak stylově. A vždy vám celý koncept značky pomáhá dobře nakoupit.

Právě v příštím díle se dozvíte, jak si určit svůj módní styl, abyste našli pro sebe ten správný obchod. Ukáži vám, jak se orientovat v nabídce obchodů. A že obchody s oděvy nejsou jen věšáky s oblečením, ale je to promyšlený systém, který vám pomáhá s nákupem. A se mnou ho poznáte.

A pokud vás i přesto nebude bavit chodit sami do obchodů, přijďte mě navštívit ke mně do Ateliéru stylu & butiku. Oblečení vám při nákupu sladím a vyfotím. A vy si nákupy užijete! A budete se vracet 😊 to je můj slib

Krásný začátek školního roku a těším se na podzimní nákupy.

Lenka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

jedna × dva =