Blog

30 vteřin rozhodne

16. 11. 2018

Zdá se to být relativně krátký časový úsek, ale divili byste se. Za třicet vteřin stihnete oloupat pomeranč, bez problémů si udělat oko na silonkách, nechat si ujet metro, nebo taky přijít o práci či o partnera, tedy o toho potenciálního. První dojem máte možnost totiž udělat jen jednou. A vzniká za pouhých třicet vteřin, někdy možná stačí jen deset. A jak s nimi tedy naložit?

Psychologové se shodují, že 94 % prvního dojmu je o vzhledu. Se 6 %, které zbývají na nějaké to charisma, příjemný hlas, perfektní řeč těla nebo dechberoucí ostrovtip, už toho pak většinou moc nezachráníte. Děsivé? Ne, naopak. Se vzhledem totiž vždy můžete něco udělat (naštěstí).  A devadesátčtyřka je přece jen velké číslo.

30 vteřin ženských a mužských

Že to máme všichni stejně? Ani náhodou. Bohužel i v tomhle se (nečekaně) obě pohlaví odlišují.  Ženy jsou královnami detailu i celku zároveň. Během třiceti vteřin proskenují komplet všechno, co má muž na sobě. Ženský rentgen také pozná, zda si dotyčný pere a žehlí sám (a zda to umí), jaké volí módní značky a jak dlouho má outfit přibližně zakoupen. Současně ženy zhodnotí mužovu postavu i celkovou upravenost zevnějšku. A jako bonus ještě zvládnou navnímat celkovou energii, která z dotyčného vyzařuje. Díky ultrarychlým mozkovým synapsím takřka okamžitě v duchu vyřknou fatální ANO nebo NE.

A muži? Ti na to jdou trochu pomaleji, ehm, říkejme rozvážněji, ale o to důležitější pak jeho finální soud je. Muž se totiž primárně zaměřuje na celkový vjem z ženiny postavy a na to, jak mu přijde atraktivní. Odpoví-li si dvakrát za sebou ano, pak ho žena většinou zaujme a vydá se na podrobnější průzkum. Jak analytické, že? Nic to ale nemění na faktu, že o to víc by ženy měly dbát na svou upravenost a na to, co si na první schůzku obléknou.

Pro obě pohlaví v zásadě platí stejné pravidlo. Oblékejte se o trochu lépe, než vyžaduje příležitost. Respektujte, co sedí vašemu typu postavy. Dost často se ve své branži setkávám s lidmi, kteří nosí něco, co jim stylově nebo velikostně absolutně nesedí. Je skvělé sledovat trendy, ale co je moc, to je někdy až příliš. Je lepší držet se při zemi, než se navléknout do něčeho, co vám nesluší. Jenže jak poznat, co mi sedí? Zavolejte 🙂

XOXO Lenka 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sedmnáct + 3 =