Blog

Jak se obléknout na svátky nebo večírek? A co třeba dostat měkkouše pod stromeček?

10. 12. 2018

Sváteční vánoční dny. Několik dní v roce, kdy máme možnost se zastavit a užít si naší rodiny a přátel. Oslava blízkosti a vztahů. Aspoň tak to vnímám já. Většinou zdobíme naše obydlí a někdo i svoji kancelář. Tak proč tak málo zdobíme sebe? Dejme si péči s tím, jak se oblékneme na tuto oslavu.

K našim rodinným zvykům patřilo a patří, že se na štědrovečerní večeři svátečně oblékáme. Je to jedna z mých nejhezčích dětských vzpomínek. Kdy jsme se opravdu celá rodina, všichni krásně oblečení, sešli u velkého rodinného stolu a užívali si zázračný a tajemný Štědrý večer. Zůstal mi silný vizuální vjem, jak jsou všichni okolo krásní a jak jim to sluší. Vím, že hlavně ženy mají kolem Vánoc spoustu zařizování, ale vězte, že tím spíše si musíte dopřát chvíli pro sebe. Udělejte si radost a kupte si nějaké pěkné šatičky či sukni na nadcházející vánoční čas. Dáváte si tím najevo, že i na Vás záleží. Tento čas je spojený i se spoustou návštěv a večírků. Víte, v jakém oblečení tam půjdete? A co když přijde návštěva k Vám, co si obléknete? Koukněte se do šatníku a udělejte si už dopředu představu, jak se obléknete k těmto příležitostem. Abyste pak na poslední chvíli nezjistila, že Vám v tomto oblečení není dobře a zbytečně Vám to nezkazilo pohodu.

Vždy radím mít v šatníku jeden až dva outfity na sváteční či večerní příležitosti. Zkuste třeba zkombinovat sukni nebo kalhoty, které nosíte do práce s krásnou blůzičkou nebo topem s parádním svetříčkem či kabátkem. Letos je trendem ve večírkové módě měkký samet, třpytivé šaty, sukně a topy z flitrů a lurexů a oblíbená krajka. Takto zářivě se však nemusíte oblékat jen na sváteční dny. Úžasné na těchto zářivých kouscích totiž je, že když je dokážete citlivě zkombinovat s vycházkovým kouskem šatníku, můžete je nosit i na běžný den. Dejte dohromady materiál lesklý s matným. Třeba úpletový svetr, kalhoty teplákového střihu a nový outfit je na světě. Jen mějte na paměti, že lesklé materiály přitahují pozornost a mají tendenci opticky zvětšovat objem, proto lesklé kousky oděvu oblékejte s přihlédnutím ke svým proporcím.

Když se budete držet mé metody „Kapsle 3-2-1“, tak budete nakupovat oblečení hned i pro takovou příležitost.  Pokud nic takového svátečního doma nemáte, vezměte si s sebou kousek oděvu do obchodu a tam k němu dokupte nový. Anebo přijďte za mnou do butiku a najdeme pro Vás nějaký pěkný večírkový nebo sváteční kousek. Bez stresu nákupního centra, u kafíčka či skleničky Prosecca.

Možná Vám tento text o kombinování pořád připadá trochu nepochopitelný. Něco jako když čtete už po páté kuchařský recept, a ne a ne to nějak uchopit. Pak Vás zvu k sobě do ateliéru, kde Vás takové kombinační umění ráda naučím.  A můžete mě i darovat jako dárek 😊 Třeba ještě stále nevíte, čím byste sebe nebo své ženy v okolí potěšily k Vánocům. Je to nevšední dárek, služba plná péče a radosti. Možná by si to Vaši blízcí sami nedopřáli. Podívejte se na mou speciální kolekci vánočních poukazů. Jsou to čtyři balíčky služeb, které mají moje klientky nejraději. Vy si můžete vybrat podle svých možností i přání. Zabalila jsem je do luxusní dárkové poukázky a přidala osobní dopis, ve kterém je vše popsané. Která barva bude ta Vaše? Vyberte si na www.lenkazelenohorska/poukazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

jedna × dva =