Blog

Tipy a inspirace v oblékání do práce v horkém létě

17. 07. 2019

V létě jsou obchody plné barevných šatů, šortek, topů a žabek. Jenže to, co se hodí na pláž či procházku, nemusí být to pravé do zaměstnání. Pravidla oblékání se nyní rozvolňují, a lidé často tápou s vhodným výběrem. Hlavně v horkém období můžete snadno „ujet“. A proto jsem pro vás připravila pár tipů a inspirací, jak se obléknout do práce v letním období.

Pravidla oblékání se nyní rozvolňují s tím, jak stále více společností demonstruje svou přátelskost a otevřenost ležérnějším stylem. Situace se ale liší obor od oboru. Oblečení má odpovídat charakteru práce. Čím konzervativnější byznys, tím uměřenější úprava. Hlavně v horkém období můžete snadno „ujet“. Ani v létě si manažerka, která se pohybuje v byznysu ve vyšších pozicích a jedná s klienty, nesmí dovolit výstřihy, holé paže, páskové boty a odložit punčocháče. Mám pro vás pár vyzkoušených rad a tipů, aby jste i v letním období vypadali elegantně 🙂

Co nejčastěji řešíme v létě v oblečení?

Horko vyřešte kvalitními a přírodními materiály a světlejšími barvami

Správné jsou prodyšné materiály, které vám pomohou se cítit i v letním parnu komfortně. Ideální je kvalitní bavlna nebo vlna s jemnou gramáží látky, viskóza, hedvábí a len. Proto se nebojte do hezké halenky investovat, budete se cítit o mnoho sebevědoměji. Také vaši klienti si všimnou kvality.

Pokud jde o umělé materiály jako je polyester, tak v létě jsou šaty z těchto materiálů klasikou.  Podmínkou je ovšem dobré zpracování polyesteru. Volte spíše vzorované látky, aby případný pot, nebyl tak patrný. Střihy oblečení si vybírejte volnější.

Kvalitní oblek poznáte podle padnoucího střihu a kvalitní látky. Materiál je obvykle z vlny. Čím levnější oblek, tím i méně kvalitní materiál, tedy s příměsí polyesteru. Ten může být v létě opravdu špatnou volbou. Proto si vybírejte raději blazery (neoblekové saka), které jsou třeba i ze lněných materiálů. Letní varianta blazerů je bez podšívky.

Chinos kalhoty, z jemných bavlněných látek, jsou ideální volbou na léto. Kombinujte je s lehkou bavlněnou nebo lněnou košilí ve světlejších barvách.

Ani v létě si nemohu dovolit odhalit své tělo.

Zakryjte své ramena a nohy lehkými materiály, které propustí vzduch, ale zakryjí tělo. Krásné dlouhé šaty či sukně jsou dnes velice trendy oblečením a v obchodech jich naleznete velký výběr. A navíc, co si budeme povídat, šaty ženám vždy sluší daleko více než kalhoty!

Muži by ani v létě neměli nosit na obchodní jednání košile s krátkými rukávy. Delší rukávy s pečlivostí ohrňte.

Podle závažnosti schůzky uvažujte, jaké odhalení chodidla či prstů na noze si můžete u zvolené obuvi dovolit. Na jednání s vedoucími a řediteli společností si vždy berte plnou botu. Dáváte tím najevo svou úctu.

Muži, ani vy nezapomínejte na ponožky do bot, pokud máte lehký oblek. Dnes se sice nosí odhalené kotníky i k obleku, ale vězte, že tento oblek musí splňovat všechny náležitosti trendu, to znamená úzký vyštíhlený slim střih a kratší kalhoty.

K šortkám si nemusíte nutně brát sandále, ale i pěkné plné mokasíny. U mokasín si dejte pozor na ponožky. Ty nesmí být vůbec vidět.

I v létě dbejte na upravený zevnějšek a svoji vůni.

Doporučuji lehké líčení, lehce krycí make-up nebo BB cream a pudr, který vám pomůže, aby se pleť neleskla. Upravte si řasy a rty, při jednání se klient dívá na vaše oči a ústa. Pozor na vůně, podtrhují váš styl. Pokud pokaždé přijdete s jinou vůní, působíte nedůvěryhodně. Vhodné je mít jednu denní a večerní vůni.

A samozřejmostí je použít dobrý deodorant! Někdy se může stát, že už sami sebe necítíme, proto není nevhodné se zeptat někoho blízkého, zda i v tomto ohledu je vše v pořádku.

Tip: Muži, pod košile jsou vhodné i v létě nátělníky, pomohou vám uchovat košile čisté.

Tip: Ženy, existují dnes tzv. punčochy ve spreji. Snadno a rychle vytvoří dokonalý efekt perfektních nohou. Koupíte je v kvalitní prodejně obuvi či drogerii.

Pokud si nevíte rady a chtěli byste si nakoupit rychle, efektivně a slušivě, tak využijte moji pomoc.

Každodenní inspiraci najdete na mých profilech: IG: lenka­_zelenohorska_stylistka a nebo FB: Ateliér stylu & butik. Oblečení, kterým vás inspiruji na fotografiích, si můžete i u mě v butiku  koupit.

Přeji vám krásné a pohodové léto

Lenka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 + 7 =